Ia mengandungi 19.800 £ tepung dan £ 8.800 sos tomato, pizza yang besar dan berat dalam 3.6 mega stone.
Lima chef Itali telah memecahkan rekod ini untuk pizza terbesar di dunia selepas membakar sebuah Margherita seluas 130 kaki persegi.
Sebelum ini pasukan chef telah menghasilkan pizza terbesar juga untuk pasar raya di Afrika Selatan pada tahun 1990 lalu.
Pizza telah diadun dengan £ 19.800 mozzarella dan £ 8.800 sos tomato.
Menggunakan peralatan yang canggih, pakar-pakar itu memasak seluruh pizza dengan suhu yang berbeza-beza dan memastikan setiap sudut akan masak, menggunakan suhu 300-500 darjah Celsius.- Chef menggunakan 1,500 lbs marjerin, 550 lbs garam batu, 420 lbs minyak sayuran dan 50 lbs cuka balsamic.
- Dovilio Nardi, ketua kwintet (quintet) chef, berkata: 'Kami menamakan Ottavia pizza untuk melambangkan harapan kebangkitan ekonomi dan kebudayaan yang hebat.
- 'Kami mahu ia menjadi simbol nasib yang baik bagi pemulihan semua negara, menggunakan pizza ikonik.'
- Ulrich Ladurner, presiden Dr Schar Group, berkata: 'Kami memutuskan untuk menyokong rekod ini cubaan untuk menunjukkan bagaimana gluten makanan percuma tidak lagi menghadkan diet.
- 'Memasak' gluten free 'tidak bermakna berputus asa pada makanan yang lazat seperti pizza.'
- Keping hidangan Itali itu besar telah dipotong dan beberapa telah didermakan kepada perlindungan makanan tempatan di Rom, Itali.
No comments:
Post a Comment