Home » » Lucu, Pasangan Gay Tua Kecewa Diejek Anak Sendiri

Lucu, Pasangan Gay Tua Kecewa Diejek Anak Sendiri

Written By wan hayden on 1 February 2013 | 04:24

Macam-macam kalau hati dah buta...
Satu pasangan gay di China telah memberitahu kekecewaan mereka selepas majlis perkahwinan mereka, yang telah menjadi siaran langsung dalam talian, telah diganggu oleh anak salah satu pasangan.
"Kami berasa begitu sedih dan terhina kerana majlis telah diganggu oleh anak. Dia juga mengalahkan tetamu jauh. Kita terlalu kecewa untuk menerima apa-apa wawancara itu," kata salah seorang pasangan dalam mesej Hu Zhijun pd Khamis, pengarah eksekutif NGO PFLAG China.

Pasangan itu, guru sejarah bersara dikenali sebagai Dabao, dan lelaki penghantaran air botol, yang dikenali sebagai Xiaobao, mengumumkan hasrat mereka melalui mikroblog untuk mengadakan majlis perkahwinan pada 24 Januari dan 25 pengguna Web dijemput sebagai tetamu.
Dalam video mereka pada Sina mikroblog, Dabao bercakap kebahagiaan pada mencari cinta pada peringkat ini dalam hidupnya.

"Saya memberi dia satu kot tentera apabila ia adalah sejuk dan dia menghantar saya beberapa botol air secara percuma. Saya kaya dan dia seorang pekerja migran. Tetapi saya suka dia dan dia mencintai saya," kata Dabao, yang telah dipanggil untuk lebih toleransi.

"Terdapat pelbagai jenis cinta di dunia. Anda tidak perlu menentang kami. Jangan berpegang kepada kaedah-kaedah lama," katanya.

Majlis tersebut telah disiarkan secara langsung di 6Rooms, satu platform untuk memuat naik video.

Wu Zhiqiang, pegawai media 6Rooms, berkata pasangan itu memohon beberapa kali untuk mendapatkan kebenaran untuk menyiarkan majlis.

"Kami fikir kita tidak harus melarang mereka kerana kandungan kontroversi, yang akan melanggar dasar terbuka di Internet," kata Wu.

Pada tahun 2008, Pentadbiran Negeri Filem Radio dan Televisyen semua plot berunsur "gay" akan dipotong daripada filem.


0 ulasan:

Post a Comment

Translate