Home » » Masalah Disiplin Agen-Agen FBI

Masalah Disiplin Agen-Agen FBI

Written By wan hayden on 22 February 2013 | 23:54

Agen FBI ditangkap kerana skandal seks dan temujanji dengan pengedar.
Temu janji dgn pengedar dadah, mengganggu bekas teman lelaki dengan gambar bogel, dan menunjuk senapang pada anjing: ini adalah hanya beberapa kesalahan yang dilakukan oleh agen FBI baru-baru ini  menurut laporan dalaman.
Tatatertib dari fail Pejabat Biro Tanggungjawab Profesional (Bureau's Office of Professional Responsibility) merakam pelbagai masalah yang luar biasa dlm pelanggaran atika yang mendedahkan huru-hara kehidupan peribadi beberapa penguat kuasa undang-undang tertinggi Amerika itu.

Satu ejen lelaki telah dipecat selepas polis menghubungi di rumah perempuan simpanannya,berikutan laporan mengenai kejadian domestik. Apabila pegawai tiba mereka mendapati ejen "mabuk dan tidak beri kerjasama" dan akhirnya bertumbuk dan mengacu pistol ke arah aggota beliau.

Seorang wanita (bekas teman wanita) menghantar e-mail "gambar bogel dirinya kepada isteri agen FBI" dan kemudian terus mengganggu pasangan itu walaupun dua kali amaran telah dibuat dari pegawai-pegawai kanan.

Antara Kesalahan-Kesalahan Yang Sering Berlaku Dalam FBI ialah:-


 1. Mabuk,skandal seks dan berhubung dengan pengedar dadah.
 2. Dua pekerja lain,jantinanya tidak dinyatakan, menghantar mesej berbaur seks kepada ahli Biro dgn menggunakan talifon bimbit Blackberry yg ke dua semasa waktu pejabat.
 3. Pekerja kedua pula memasuk gambar bogel yang "mencipta gosip di pejabat dan menimbulkan kesan negatif operasi di pejabat"."Apabila anda diberi BlackBerry FBI, ia adalah untuk kegunaan rasmi," Cik Will berkata. "Ia bukan dengan teks wanita dari pejabat lain yang anda dapati menarik atau untuk menghantar gambar-gambar diri sendiri dalam keadaan telanjang.
 4. Kesalahan agen-agen FBI lain termasuk mencuri, memiliki pornografi kanak-kanak dan menyembunyikan alat rakaman di pejabat penyelia semasa mempertikaian dlm urusan pekerjaan.
 5. Insiden lain-lain lagi,agen FBI mengirim e-mel kepada semua kakitangan FBI untuk membantu mereka dalam urusan kerja yg mereka tidak boleh tangani. 


2 ulasan:

 1. ikut suka diorg je wat sgala bagai.. mcm la besar sgt kuasa tuh..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Diorg ingt hebat sangat ler tu... bleh wat ssuke hati

   Delete

Translate