Home » » Misteri Lelaki Ini Muncul Dalam Mimpi-Mimpi

Misteri Lelaki Ini Muncul Dalam Mimpi-Mimpi

Written By wan hayden on 12 February 2013 | 07:49


Pernah bermimpi lelaki ini? Atau dikatakan lebih tepat, adakah anda pernah bermimpi seseorang yang kelihatan seperti lelaki ini? Menurut laman web www.thisman.org, ramai orang telah alami dan melihat dalam mimpi-mimpi mereka. Sehingga kini, lebih 2,000 orang dari seluruh dunia mendakwa telah melihat seorang lelaki ini di dalam mimpi mereka.
Kisah bermula pada bulan Januari 2006 apabila seorang pakar psikiatri terkenal di New York memutuskan untuk membuat lakaran wajah seorang lelaki yang berkala telah muncul di dalam mimpi-mimpinya. Lakaran ini diletakkan untuk seketika sehingga seorang pesakit perempuan menyaksikan lakaran ini di atas mejanya. Pesakit itu segera mengatakan lelaki ini telah muncul di dalam mimpinya. Pakar psikiatri dan pesakit itu tidak pernah melihat lelaki ini dalam kehidupan sebenar sebelum.

Pakar psikiatri merasakan akan menjadi agak menarik dan mengemukakan lakaran (lelaki ini)kepada rakan-rakannya untuk melihat jika ada pesakit mereka pernah mengalami mimpi berulang tentang gambar lakaranya. Dalam beberapa bulan, empat pesakit yang dikenal pasti,mendakwa gambar lelaki dalam lakaran ini telah muncul dalam mimpi mereka. Selain itu, semua pesakit secara kolektif memberitahu kepadanya sebagai "This Man" (Lelaki Ini).

Apa yang dapat dipastikan adalah bahawa tidak ada hubungan biasa antara beribu-ribu orang sejak mendakwa telah melihat seorang lelaki seperti ini di dalam mimpi mereka.
Berikut adalah beberapa petikan dari orang-orang yang telah bermimpi bertemu manusia ini:
Saksi 1- "Saya pernah lelaki ini mimpi berulang kali dlm beberapa tahun kebelakangan ini. Seorang yang tinggi, manusia gelap menunjukkan saya gambar dan meminta saya jika saya boleh mengenali bapa saya kepadanya. Lelaki dalam gambar ini, saya tidak pernah melihat sebelum ini, dia kelihatan tidak seperti ayah saya, namun saya penjelasan bahawa saya tidak mengenali bapa saya. Saya pergi ke kubur ayah saya dan saya meletakkan beberapa bunga di atas tanah dan saya sedar gambar pada batu nisan hilang. "
Saksi 2- "Saya bermimpi manusia ini apabila saya berada di gred 10. Dalam mimpi saya, saya terperangkap di dalam bilik dan duduk di atas bangku tidak jauh dari TV. Saya telah 'dikunjungi' oleh dua orang lelaki yang saya tidak pernah dilihat sebelum ini (bukan 'lelaki ini') dan kedua-dua mereka menyerang saya. Saya terjaga dalam berpeluh bersama air mata dan saya menjerit. Saya entah bagaimana tertidur kemudian saya dapati diri saya kembali di dalam bilik itu. Saya mula menjerit dan menangis. Kemudian Lelaki ini muncul pada skrin TV. Saya merayu kepadanya untuk tidak mencederakan saya. Dia tidak bercakap lalu "dia" mengelar tekak saya dan saya bangun. Saya tidak boleh berhenti berfikir tentang dia selama beberapa minggu. Saya masih mempunyai beberapa lakaran saya menarik dia. Saya tahu ia adalah jenis mimpi pelik. "
Pelbagai teori telah dikemukakan tentang mengapa begitu ramai orang telah bermimpi tentang Lelaki ini.
Walaupun terdapat beribu-ribu orang-orang yang "mendakwa" telah melihat lelaki ini di dalam mimpi mereka, spekulasi ini wujud bahawa ini adalah satu penipuan hebat yang dicipta oleh webmaster www.thisman.org. Individu itu dikenalpasti sebagai ahli sosiologi Itali dan sebagai strategi pemasaran Andrea Natella. Mereka promosi cerita-cerita sebegini sebagai satu psikologi halus,jadi bila sesorang terpedaya dan memikirkan tentang gambarab Lelaki Ini ,akan terbawa-bawa ke dalam mimpi.

Natella juga mengendalikan sebuah agensi pengiklanan agresif bernama Guerilla Marketing yang telah terlibat dalam pelbagai projek pemasaran yang terdiri daripada seni, politik dan pornografi.
Beberapa tahun lalu Ghost House Pictures menyatakan Amerika akan membikin filem yang akan diarahkan oleh Bryan Bertino, sebuah filem berkisar tentang fenomena ini yang juga diberi tajuk  “This Man.
                                                               (This Man....Anda Tertipu...)
Kemungkinan ini adalah satu penipuan,ianya tidak pernah secara rasmi disahkan. Sementara itu, This Man menubuhkan sendiri talian sebagai satu cara untuk membantu mengenal pasti siapa lelaki ini. Jadi siapa yang untung...?
Jadi jika anda pernah bermimpi Lelaki Ini, atau jika anda mempunyai apa-apa maklumat tentang Lelaki Ini, biarkan...ia tidak ada faedah untuk difikirkan atau diceritakan kepada umum. Ini adalah sandiwara dan pembohongan yang menyesatkan.

2 ulasan:

 1. gay giler klu nak mimpikan muka llaki ni =.=' lgpon biasanya mimpi susah kita nk igt bila bgn dri tidur

  bro, disable captcha tu. mudah cket org nk komen

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bkn kata gay...pompuan pun xselera tgk muka mcm nih...lol
   ini konspirasi...

   Ok...done, thanks yr suggestion :)

   Delete

Translate