Home » » Misteri Jambatan Lama Bridge Overtoun Di Scotland

Misteri Jambatan Lama Bridge Overtoun Di Scotland

Written By wan hayden on 13 July 2013 | 12:09

alt+title
Jambatan Bridge Overtoun merupakan sebuah jambatan lama yang terletak berhampiran Milton, Dumbarton, Scotland, yang dibina pada tahun 1859.
Ia telah menjadi terkenal dengan banyak bilangan kes yang tidak dapat dijelaskan di mana anjing-anjing gemar membunuh diri dengan melompat dari atas jambatan itu. Kejadian pelik pertama kali telah direkodkan di sekitar tahun 1950-an atau 1960-an, apabila ia telah ketahui bahawa anjing biasanya pelbagai jenis seperti anjing jenis Collies [yang berbulu lebat dan muncung panjang]  dengan tiba-tiba melompat dari atas jambatan itu dan jatuh 50 kaki kebawah jambatan itu [seperti membunuh diri].
Dalam beberapa kes, bagaimanapun, jika anjing-anjing masih lagi hidup selepas terjun dari jambatan itu, mungkin ianya bernasib baik selepas pulih dari kecederaan dan kemudian melompat dari jambatan itu lagi. Apa yang membuatkan misteri ini adalah bahawa banyak anjing yang melompat dari Overton Bridge ini akan melompat dari sebelah sudut/tempat yang sama iaitu di antara akhir dua tembok di sebelah kanan jambatan itu. Ia dikenali ramai Bridge Overtoun ialah tempat anjing-anjing bunuh diri.
Bridge Overtoun
Sesetengah percaya bahawa jambatan lama itu berhantu. Pada tahun 1994, seorang lelaki tidak dikenali telah mencampakkan bayinya dari jambatan itu dengan mendakwa bahawa dia adalah anti-Kristian. Kemudian, lelaki itu cuba membunuh diri dengan terjun dari jambatan itu. Adakah Overtoun Bridge bertanggungjawab untuk peristiwa-peristiwa misteri itu? Ada yang percaya bahawa Overtoun Bridge adalah "tempat makluk halus" di mana halangan antara dua dunia hidup dan dunia orang mati bertemu di situ.

0 ulasan:

Post a Comment

Translate