Home » , » Mengenali Masakan Palestin

Mengenali Masakan Palestin

Written By Unknown on 3 December 2012 | 00:10

                                                     Tabouleh dihias
Chef Palestin dapat masuk ke dalam Guinness Book of World Record sebagai hidangan salad terbesar di dunia apabila mereka telah menyediakan semangkuk besar masakan tradisional Arab iaitu Tabouleh di  Friend’s School  itu di bandar-Palestin Ramallah, Jumaat, Jun 9, 2006. Hidangan tradisional yang dibuat salad, tomato, minyak zaitun, tepung gandum dan pudina adalah satu rekod baru untuk hidangan, menurut penganjur pencapaian masakan.
                                                                           Qatayef 
Qatayef,adalah jenis roti terbesar yang pernah dibuat mempunyai berat bersih 104,75 kg (230 lb), yang telah dianjurkan oleh Dewan Bethlehem Perdagangan dan Industri dan dimasak oleh bakeri DANA (Palestin) di Bethlehem, Palestin, pada 27 OGOS 2010. - Di Palestin.
                                              Para chef sedang memasak Musakhan
Masakan 'Musakhan', ialah masakan popular di Palestin, tukang masak membuat menggunakan 250 kg tepung, 170 kg minyak zaitun, 500 kg bawang dan 70 kg badam.
                                                      Knafeh
                                               Knafeh sedang dimasak
'Knafeh' adalah pastri manis diperbuat dari mi, keju, kambing dan madu manis yang berasal dari Nablus tetapi terkenal di seluruh dunia Arab.

0 ulasan:

Post a Comment

Translate