Home » , » Gempar! Penemuan Big Foot Di Siberia, Rusia

Gempar! Penemuan Big Foot Di Siberia, Rusia

Written By wan hayden on 14 February 2013 | 07:26

Ianya satu tanda yang jelas daripada Yeti atau Bigfoot, apakah ini satu penipuan oleh beberapa pelajar ini ataupun betul?
ia menunjukkan rakaman berjalan yang susah melalui salji tebal di Siberia.

Video ini dirakamkan melalui telefon bimbit oleh budak-budak  lelaki 11 tahun yang mengikuti makhluk itu selepas mengesan trek tapak kaki salji.
Remaja itu menjerit 'saya akan dimakan' apabila Yeti (bigfoot) itu berpaling ke arah mereka kira-kira 50 meter dari mereka.

Pakar mendakwa video itu adalah yang terbaik yang pernah dilihat Yeti di Rusia. Pakar Pusat Antarabangsa Hominology di Moscow berkata: 'Saya tidak syak lagi ia adalah satu Yeti benar. Ia berdiri berkeadaan tipikal dengan belakang sedikit membengkok '.

Satu 'penglihatan baru' Yeti oleh murid laki-laki itu adalah yang terbaik yang pernah dilihat di Rusia, seorang pakar pada Snowman yang mendakwa hari ini.
Rakaman kabur yang diambil oleh telefon bimbit didakwa menunjukkan raksasa salji di sebalik pokok-pokok di rantau Kemerovo selatan Siberia.
Apabila Yeti itu berpaling ke arah budak itu,dia menjerit 'Saya akan dimakan' sebelum melarikan diri.
'Ia kelihatan' Yeti telah difilemkan oleh Yevgeny Anisimov, yang bersama dua rakan dalam hutan kira-kira 18 kilometer dari bandar perlombongan arang batu daripada Leninsk-Kuznetskiy.
Burtsev memberitahu The Times Siberia: 'Sambil mereka sedang berjalan-jalan dan berperasan ada kesan trek tapak kaki besar dalam salji.
Burtsev mendakwa dia telah memeriksa rakaman video itu dengan pakar-pakar dan ia adalah 'tulen'.
'Ia adalah kali pertama dalam sejarah moden Rusia bahawa seseorang telah merakam filem Yeti dengan begitu jelas, "katanya.
Kejadian itu dilaporkan pada bulan Januari lepas.
Tetapi ia didedahkan kepada umum sepuluh hari selepas pakar genetik Oxford University Profesor Bryan Sykes, Institut Wolfson, mendapati dua sampel disyaki 'rambut Yeti' dari rantau ini sebenarnya bukan milik haiwan-haiwan di daerah ini.

Ujian DNA menggunakan sampel rambut yang dihantar kepada The Sun oleh Burtsev dengan menggunakan rambut/bulu dari kuda, Raccoon dan Beruang Hitam dari Amerika. Dan dua sampel yang terakhir menunjukkan ianya tidak berasal dari Rusia bermakna bukan dari sampel bulu kuda, beruang atau raccoon.
Burtsev berkata hari ini bahawa terdapat gergasi di bukit, selain daripada sampel rambut, untuk menunjukkan bahawa Yeti wujud di Siberia.
Beberapa tahun dulu kita dikejutkan penemuan bangkai alien di dalam sebuah pondok usang di pinggir hutan di Siberia, oleh beberapa orang pelajar. Bila disiasat bangkai alien itu dibuat menggunakan roti dan kulit ayam. Sahih atau betul cerita ini? Wallahualam..Sehingga sekarang makluk Yeti atau Bigfoot masih lagi tanda soal samada di hutan Kanada, Tibet, Gunung Everest dan hutan Malaysia sendiri.

2 ulasan:

Translate